2009-10-18

WebExpo 2009 - Jaké bylo, aneb kritizovat umí každej.

Letošní WebExpo bylo určitě skvěle stráveným víkendem, který dodal trochu nové energie do pracovního procesu, ale také přinesl kritický pohled na aktuální stav některých mích pracovních věci. Následující řádky budou hlavně o tom co by se dalo zlepšit do příště, aneb kritizovat umí každej.

Registrace

Tento rok neproběhly žádné komplikace při mé registraci, jako tomu bylo minulý rok. Rozhodně výrazného vylepšení dosáhli badges, samolepky z minulého roku zmizely a nahradily je kvalitní kartičky s vysačkou. Bohužel umístění samotné registrace nebylo šťastné, protože bylo v úzké chodbě, kde se člověk musel tísnit se studenty ČZU, kteří proudili v protisměru z přednáškových sálů.

Rozvržení přednášek

Toto se opět ukázalo jako problém. Přednáška Petra Máry v malé místnosti EII byla naplněna až po strop a mnozí se na ní ani nedostali, obdobná situace byla minulý rok na přednáškach Davida Grudla nebo Michala Špačka (Skype).
Zde bych navrhoval, udělat nějaký průzkum mezi účastníký před konáním konference a podle preferencí rozmístit přednášející mezi konferenčními sály.

Raut

Určitě skvělí nápad, ale s několika problémy. Raut byl situován do restaurace Na Farmě a přilehlého stanového altánu. Bohužel ve stanu se začlo topit pozdě, což vedlo k tomu, že se většina ze začátku snažila zdržovat ve vnitřních prostorech, které ovšem na takový počet lidí nejsou dimenzovány. Na druhou stranu jídlo, nápoje a dorty byli skvělé a určitě každého potěšili. Do příštího roku bych možná zvolil jiný model pro zvaní účastníků tohoto rautu.

Jídlo

Tradiční oběd v menze určitě přišel vhod, ikdyž samozřejmně vysoká kvalita se čekat nedala a Zdeněk Pohlreich by jistě měl několik připomínek. Kafe, minerálky byli v dostatečném mnoštví. Moc mě nepotěšilo sladké pečivo, které nepatří mezi mé oblíbené pokrmy, raději bych uvítal slané plněné pečivo.

Neděle

V tomto bohužel spatřuji jednu z nějvětších bolístek. Protože v něděli byli naplánovány pouze dvě přednášky, což vedlo k nízké účasti a k takové divné atmosféře. Do budoucna bych určitě zvýšil počet přednášek aspoň na 4, aby to mělo v neděli trochu smysl.

Účastníci

Drtivou většinu účastníků tvořili studenti, což se odráželo na reakcích publika a jejich otázkách na přednáškách, ale to mě moc netrápí. Nejvíc co mě osobně překvapilo, že někteří účastníci sedí na přednášce a místo toho, aby se jí věnovali, tak tam něco programujou, dělají kvízi na facebooku nebo podobné krávoviny, které nejspíše dělají na přednáškách svých oblíbených profesorů.

Místo - ČZU
Na twitteru jsem se setkal s kritikou místa konání a musím nesouhlasit. Prostředí je báječné, sály jsou nové a moderní. Doprava z centra Prahy je dostatečná a bez větších obtíží. Defakto nelze nic vytknout.

1 comment:

Wyder said...

Hmm hmm, myslim, ze je co zavidet. V dalsim clanku prosim o zamysleni nad tim, zda-li ma smysl to navstivit i jako laik se zajmem o IT a nebo bych se tam krom 3-4 prednasek unudil k smrti... Doufam, teda ze si krom Fuky nebyl jen na vyvojarskejch prednaskach...